SEA Institutet för Socialekologi

Socialekologiskt forum

Axet samtalsmottagning

Ibland behöver man någon att prata med. Bolla idéer, tänka högt tillsammans, någon som kan ge ett råd på vägen. Någon som kan hjälpa att sortera och reda i det som känns övermäktigt.

Under 15 år var AXET en kommunal verksamhet dit föräldrar, ungdomar och personal kunde vända sig när oro eller dilemman uppstod. Nu öppnar vi i privat regi i våra lokaler i Kungälv och Göteborg.

Du/Ni möter ett team med socionom/pedagog med kompetens att täcka in flera perspektiv i gränslandet mellan tonårstiden, föräldraskapet och skolrelaterade bekymmer.

Ungdomar: "ingen förstår mig / jag skulle behöva nya föräldrar / orkar inte skolan och allt tjat / lärarna fattar ingenting"

Föräldrar: "hur ska vi orka / prövat allt och inget verkar hjälpa / vad gör vi för fel / vi är inte överens / vi spelas ut mot varandra / vad sysslar skolan med / tänk om vi måste kontakta soc."

Personal: "vi behöver handledning / jag känner mig ensam, skulle behöva bolla med någon / hur ska jag hinna engagera mig i allt och alla / var tog vårt elevhälsoarbete vägen."

Vi välkomnar också syskon och mor- och farföräldrar som känner sig i behov av någon att prata med.

Lena Brodal socionom/famijeterapeut 0768-665930

Claes Johansson familje- och nätverksterapeut 0704-967863

Peter Lundholm pedagog/samtalsterapeut 0708-558535

Läs mer